MOLLAN LOGIIKKA

Mollan Logiikka on oppimispeli, jossa harjoitellaan muotoja, värejä, lukujonoja sekä vuodenaikoihin liittyvien esineiden ja asioiden tunnistamista!

Mollan Logiikka on kokoelma esiopetusikäisille suunnattuja minipelejä, joissa hyödynnetään liiketunnistusta. Peliä pelataan Kinect-sensorin ja tietokoneen avulla, lisäksi tarvitaan videotykki tai kosketustaulu kuvan heijastamiseen. Kinectin käyttö tukee lapsen aktiivista osallistumista ja motoristen taitojen kehittymistä. Peli on pelattavissa myös ilman liiketunnistusta hiiren ja näppäimistön avulla. Mollan Logiikka on toteutettu osana Opetushallituksen ja Turun kaupungin rahoittamaa MOLLA – varhaiskasvatuksen verkkotaidot ja -menetelmät –hanketta. Hanketta koordinoi Tietokone opetuksessa – TOP-keskus.

Mollan Logiikka koostuu kolmesta minipelistä:

1. Muotojen ja värien tunnistuspelissä harjoitellaan tunnistamaan samanlaisia ja samanvärisiä muotoja. Valittavana on kaksi vaikeusastetta:
1) lajittelu muodon perusteella
2) lajittelu muodon ja värin perusteella.
Lajittelu tapahtuu oikeaa kättä liikuttamalla. Muodot, joille ei löydy samanlaista ja samanväristä paria, sijoitetaan roskakoriin.

2. Lukujonopelissä muodostetaan lukujonoja 1-10, 10-1, 11–20 ja 20–11. Valittavissa on myös vapaalento, jossa opettaja voi ohjeistaa, mitkä 10 lukua kerätään (väliltä 1-20) – esimerkiksi parilliset tai parittomat luvut, kaksinumeroiset tai yksinumeroiset jne. Numerot poimitaan taivaalla lentävien pilvien joukosta lentokoneen avulla. Lentokonetta ohjataan levittämällä kädet sivuille ja kallistamalla haluttuun suuntaan. Varo myrskypilviä!

3. Vuodenaikapelissä harjoitellaan eri vuodenaikoihin liittyvien esineiden ja asioiden tunnistamista. Ruudulla liikkuvien kuvien joukosta valitaan kyseiseen vuodenaikaan liittyviä kuvia hyppäämällä ja poksauttamalla esinettä ympäröivä saippuakupla. Ponnistusvoimaa kannattaa hakea kyykystä asti!

 

Voit ladata ja pelata Mollan Logiikkaa seuraavien laite- ja ohjelmistovaatimusten mukaisesti:

Windows 7:lle tarkoitettu Kinect 1 -versio:
1. PC-tietokone ja Kinect for Windows v1 -sensori ja Kinect for Windows SDK 1.8
2. PC-tietokone ja Xbox Kinect -sensori USB-virtajohdolla (varmista, että kyseessä on versio, jossa on PC-koneeseen sopiva USB-liitin) ja Kinect for Windows SDK 1.8

Lataa pelin Kinect 1 -versio tästä ja ajurit Kinect for Windows SDK 1.8 tästä.

Windows 8:lle tarkoitettu Kinect 2 -versio:
1. PC-tietokone ja Kinect for Windows v2 -sensori ja Kinect for Windows runtime 2.0 -ajuri
2. PC-tietokone ja Xbox One Kinect + Kinect Adapter for Windows ja Kinect for Windows runtime 2.0 -ajuri

Lataa pelin Kinect 2 versio tästä ja ajurit Kinect for Windows Runtime 2.0 tästä.