Miten hyötypelit syntyvät? Me näytämme! Olemme alkaneet dokumentoida hyötypeliprojektejamme sosiaalisessa mediassa, jotta hyötypelin matka ideasta toimivaksi tuotteeksi olisi kaikille selkeämpi.

Olemme viime viikkoina alkaneet esitellä Dreamcatcher-hyötypelin kehitystä sosiaalisessa mediassa. Dreamcatcher on kahden islantilaisen terveydenhuoltoalan ammattilaisen kanssa tekemämme peli, jonka ideana on auttaa lapsia valmistautumaan anestesiaan sekä vähentää ahdistusta ja vieraan sairaalaympäristön herättämää jännitystä. Olemme luoneet projektista videoita, joissa esitellään edistymistä sekä haastatellaan projektitiimiä – niin meitä kuin islantilaisia asiakkaitammekin. Myös Helsingin Sanomat kirjoitti pitkän artikkelin pelin tekemisestä.

Dreamcatcher on ensimmäinen projekteistamme, jonka tekemistä dokumentoimme ja jaamme tähän tyyliin, mutta jatkossa on luvassa muitakin projekteja. Haluamme jatkossa tarjota hyvän katsauksen hyötypeliprojektiemme “kulisseihin” kaikille, joita hyötypelit ja pelillistäminen kiinnostavat.

Tällä avoimuudella pyrimme antamaan paremman käsityksen siitä, mitä hyötypelien tekeminen käytännössä on. Monella saattaa olla pimennossa se, miten ja millä askelin asiakkaan ideasta syntyy valmis peli. Esimerkkitapausta seuraamalla tästä saa hyvän kuvan.

Lisäksi ideasta valmiiksi peliksi kehittyminen näyttää myös konkreettisesti, miten erilaisiin toiveisiin ja tarpeisiin voidaan vastata hyötypelillä tai pelillistämisellä. Oman organisaation tai yrityksen kehityskohteesta saattaa miettiä, että miten ihmeessä sen saa taivutettua pelin muotoon. Kun esimerkistä näkee, miten jonkun toisen ideasta muotoutuu peli, joka vielä palvelee tämän asettamia tavoitteita ja toiveita, on omankin idean arvo ja mahdollisuudet helpompi huomata.