Hyötypeleihin ja pelillistämiseen keskittyneen ohjelmistotalon arkeen kuuluu paljon muutakin, kuin pelkkää tietokoneella naputtelua. Tämä kirjoitus esittelee sitä, millaista arki meillä NordicEdun toimistolla oikein onkaan.

Toimistomme sijaitsee Turussa Manillan vanhassa tehdasrakennuksessa aivan Förin lähettyvillä Aurajoen rannassa. Manillalle on kertynyt monien eri luovien alojen osaajia, joka näkyy ja kuuluu toimistomme tienoilla: seiniä koristaa kuvataiteilijoitten teokset, rapussa kaikuu vaimeasti naapurissa olevien teattereiden repliikit ja sisäpihalla on ajoittain erilaisia kulttuuritapahtumia

Ei voi muuta kuin olla tyytyväinen siihen, kuinka hyvällä paikalla ja ainutlaatuisissa tiloissa voimme toimia ja viettää työpäivämme. Lisäksi, mikäs sen mukavampi tapa aloittaa ja lopettaa työpäivä kuin Aurajokirantaa pitkin kulkien!

Avaran avokonttorin ahertajat

Meillä NordicEdulla työ on varsin vuorovaikutteista, ja kommentteja tai tilannepäivityksiä tulee välittää työkavereille vähän väliä. Tämän takia avokonttori jossa on näkö- ja huikkausyhteys työkavereihin on meille luonteva järjestely. Toisaalta työrauha ja omaan tekemiseen keskittyminen ovat yhtä lailla meille tärkeitä. Useimmiten äänessä ovatkin vain näppäimistöjen ja hiirien napsuttelut ja korvissa kullakin soi omista kuulokkeista mieluinen taustamusiikki.

Meillä pöydät ovat järjestetty löyhästi projektien ja työtehtävien mukaisesti. Esimerkiksi Unity-osaajamme ovat asettuneet yhteen nurkkaukseen, jossa on helppo pyytää naapurilta apua tai kommenttia Unityyn liittyen tilanteen sitä vaatiessa. Pidempiaikaisten projektien parissa työskentelevät ovat myöskin lähellä toisiaan ja voivat näin helposti pallotella uuden ominaisuuden toteutusta häiritsemättä muita.

Koko NordicEdun kesken pidämme maanantai-aamuisin viikkopalaverin. Lisäksi kunkin projektin omia suunnittelu- tai tilannekatsauksia pidämme tarpeen mukaan useitakin kertoja viikossa.

 …

Aktiivista taukoilua

Iltapäivällä työpäivää rytmittävät kahvitauot eivät NordicEdun toimistolla jää passiiviseksi kahvikuppien kallisteluksi. Kahvitauot aloitetaan taukojumpalla, jota tehdään Youtubesta löytyvien jumppavideoiden ohjeistamaan tahtiin. Istumatyöläisten on syytä huolehtia venyttelystä ja paikkojen vetristämisestä, ja yhteinen taukojumppa kahvitauon alkusignaaliksi on osoittautunut tässä meille toimivaksi ratkaisuksi.

Jumppailujen jälkeen on monasti erinäisten pelien tai pulmien aika. Viime aikoina olemme pelanneet ankaraa taktikointia ja neuvottelua vaativaa Diplomacy-lautapeliä sekä hektistä räiskintää sisältävää Duck Game -moninpeliä Pleikkarilla. On sitä myös ristikoita ja matemaattisia pulmiakin ajoittain ratkottu. Tärkeää on viedä ajatukset hetkeksi jonkin muun tekemisen pariin, antaa aivoille pieni lepotauko työstä ja tehdä jotain porukalla yhdessä.

Perinteinen perjantai

Perjantaisin yksi tiimistämme pitää esityksen valitsemastaan aiheesta. Kevään aikana olemme pitäneet taukoesityksiä, joiden on tullut sisältää jotain osallistavaa aktiviteettiä. Tämän myötä olemme esimerkiksi testanneet Pokémon-korttipeliä, kilpailleet tietovisassa ja testanneet ja arvioineet erilaisia pelejä, joko viihteellisiä tai kilpailijoiden tuotoksia. Perjantaiesityksistä on tullut tykätty perinne, joka tutustuttaa toimistomme väkeä toisiinsa ja vaivihkaa treenauttaa vuorotellen itse kunkin esiintymistaitoja.

__________

Tällaisista palaisista koostuu meidän arki NordicEdun toimistolla. Mitkä ovat teillä toimivia ratkaisuja ja käytäntöjä toimistollanne? Vinkit ja uudet ideat arjen parantamiseen otetaan mielellään aina vastaan. Laita kommenttisi alla olevaan kommenttiboksiin, sähköpostiin tai Facebook-viestiin! Liity myös alta postituslistallemme, niin saat joka kuun alussa uutiskirjeemme!

 

Tilaa uutiskirje

ja saat blogikirjoituksemme ja podcastimme kerran kuussa suoraan sähköpostiisi.