Podcastimme on myös iTunesissa ja Spotifyssä.

Elisa Jyllikoski ja Anni Pakarinen: StepApp, pelillistetty uusperhevalmennus

StepApp on Suomen Uusperheiden Liiton Stepping-hankkeeseen kehitetty pelillistetty uusperhevalmennus, josta kirjoitimme taannoin blogiimmekin. Mika kävi keskustelemassa hankkeessa työskentelevien Elisan ja Annin kanssa syvemmin pelillisen StepApp-sovelluksen juurista, toiminnallisuuksista ja tarpeesta.

Kesto 48 minuuttia.

Julkaistu 18.6.2019.

Mikko Ojanen: motivoinnin mekanikat

Moniosaaja Mikko Ojanen on niin opettaja, valmentaja kuin tietokirjailijakin. Hänelle on töidensä puolesta tullut varsin tutuiksi erilaiset oppimisen ja motivoinnin mekaniikat. Luonnollisesti nämä ovatkin Mikolla ja Mikalla puheenaiheena tässä Pelillistäjät-podcastin jaksossa.

Kesto 48 minuuttia.

Julkaistu 4.6.2019.

Henry Liukko-Sipi: opit ajan tasalla

Henry Liukko-Sipi on pitkän linjan myynnin tekijä ja kehittäjä. Henryn kanssa Mika puhuu (jälleen)myyjien kouluttamisesta modernissa maailmassa, jossa informaatio on saatavilla 365/247. Miten varmistaa opin oikea-aikaisuus ja oppimisen motivaatio?

Kesto 42 minuuttia.

Julkaistu 18.4.2019.

Veli-Matti Karhulahti: puhetta peleistä ja pelitutkimuksesta

Tässä jaksossa Mikan vieraana on pelitutkija Veli-Matti Karhulahti. Veli-Matti on viime aikoina tutkinut varsinkin e-sportsia ja siihen liittyen kilpailullisuutta ja kilpailuviettia. Lisäksi Mika ja Veli-Matti myös puhuvat pelaajan profiilista: kuka siis pelaa ja miksi?

Kesto 50 minuuttia.

Julkaistu 15.4.2019.

Sonja Ängeslevä: leikillisyyden ja pelillisyyden potentiaalit

Pelillistäjät-podcastin kymmenennessä jaksossa Mikan vieraana on pelialan ja pelillistämisen todellinen moniosaaja Sonja Ängeslevä. Sonja on vuosikausia pitänyt yllä keskustelua pelillisyyden ja leikillisyyden potentiaalisesta vaikutuksesta työelämään. Hän on myös kirjoittanut aiheesta kirjan, Level Up: Työrutiinit peliksi. Luonnollisesti Mika ja Sonja keskustelevatkin työelämän leikillistämisestä.

Kesto 55 minuuttia.

Julkaistu 1.4.2019.

J. Tuomas Harviainen: pelillistämisen monet alat

Podcastin yhdeksännessä jaksossa Mikan kanssa pelillistämisestä puhumassa on J. Tuomas Harviainen. Harviainen on monialainen asiantuntija, jonka ymmärrys pelillistämisestä kattaa koko kaaren filosofiasta käytännön sovelluksiin ja tekniikoihin.

Kesto 55 minuuttia.

Julkaistu 18.3.2019.

Linda Kokkonen: pelien ja pelillistämisen palvelumuotoilu

Pelillistäjät-podcastin kahdeksannessa osassa Mikan juttusilla on NordicEdun luova johtaja Linda Kokkonen. Yhdessä he keskustelevat Lindan leipälajista eli palvelumuotoilusta ja esimerkiksi siitä, miten viihdepelien ja hyötypelien palvelumuotoilu eroaa.

Kesto 43 minuuttia.

Julkaistu 8.3.2019.

Kim Lehtola: leikki, oppiminen ja työelämä 7

Sarjamme seitsemännessä jaksossa Mika Aittamäen vieraana on Kim Lehtola Rainmakerilta. Kim ja kollegansa Juha Ryhänen ovat luoneet menestyksekkään pelillistetyn myyntikanavan, Leijonaliigan, jossa sisäisen motivaation ja vahvan yhteishengen luominen on keskiössä.

Kesto 45 minuuttia.

Julkaistu 25.2.2019.

Jussi Galla: leikki, oppiminen ja työelämä 6

Kuudennessa jaksossa pelillistämisestä Mikan kanssa puhumassa on yrittäjä Jussi Galla. Jussi on yrityskumppaninsa Ville Hällin kanssa kehittänyt Topaasia nimisen korttipelin, joka ratkoo yritysten ja organisaatioiden vuorovaikutusongelmia pelillisyyden kautta.

Kesto 42 minuuttia.

Julkaistu 21.2.2019.

Tomi Kokkonen: leikki, oppiminen ja työelämä 5

Podcast-sarjan viidennen osan vieras löytyikin varsin läheltä: Mika Aittamäen jututettavana on NordicEdun toimitusjohtaja Tomi Kokkonen. Tomi ja Mika puhuvat hyötypeleistä sekä pureutuvat erityisesti siihen, mitä pelillisyys on.

Kesto 43 minuuttia.

Julkaistu 12.2.2019.

Pekka Qvist: leikki, oppiminen ja työelämä 4

Neljännessä jaksossa Mikan vieraana on Pekka Qvist, joka työskentelee Nesteellä pelillisyyteen ja koulutuksiin erikoistuneen NAPCON-tuoteryhmän parissa.

Kesto 50 minuuttia.

Julkaistu 7.2.2019.

Karoliina Jarenko: leikki, oppiminen ja työelämä 3

Sarjamme kolmannessa jaksossa Mika Aittamäki jututtaa Filosofian akatemian toimitusjohtajaa Karoliina Jarenkoa paremmasta työelämästä, oppimisesta, leikistä ja hieman myös johtamisesta.

Kesto 57 minuuttia.

Julkaistu 21.1.2019.

Anu Järvensivu: leikki oppiminen ja työelämä 2

Toisessa jaksossa vieraana on Anu Järvensivu Työelämän tutkimuskeskuksesta. Mika jatkaa viime jakson teemaan pureutumista puhumalla Anun kanssa leikin ja pelillistämisen hyödyistä oppimisessa ja työelämässä.

Kesto 41 minuuttia.

Julkaistu 3.1.2019.

Lauri Järvilehto: leikki, oppiminen ja työelämä

Pelillistäjät-podcastin ensimmäisessä jaksossa Mika Aittamäki keskustelee filosofi Lauri Järvilehdon kanssa oppimisesta, leikistä ja pelillistämiestä sekä näiden merkityksestä työelämälle.

Kesto 59 minuuttia.

Julkaistu 27.12.2018.