Työ: Bioholvi – mobiilitarinapeli yläkoulu- ja lukioikäisille
Asiakas: Auria Biopankki
Projektin osa-alueet: pelisuunnittelu, käyttöliittymä, pelin ohjelmointi (Unity 3d), grafiikka, animaatiot, testaus, julkaisu ja projektin hallinta
Julkaistu: lokakuussa 2014

Onko biopankki hienompi nimitys kananmunankuorien ja käytettyjen teepussien kaatopaikalle? Vai kerätäänkö biopankkeihin sittenkin lääketieteellistä kokoelmaa ihmisperäisistä näytteistä ja niihin liittyvistä tiedoista?

Bioholvi on Auria Biopankin NordicEdulta tilaama mobiilitarinapeli yläkoulu- ja lukioikäisille. Sen tarkoitus on kertoa tiiviissä mutta mielenkiintoisessa muodossa biopankkien toiminnasta ja tarkoituksesta. Auria Biopankki toimii Turussa, ja se on ensimmäisenä Suomessa käyttöön rekisteröity biopankki.

Bioholvi-pelin on tarkoitus edesauttaa nuorten innokkuutta antaa suostumus näytteiden keruuseen ja tätä kautta tieteellisen tutkimuksen edistämiseen. Auria Biopankin henkilöstö toimi käsikirjoituksen ja pelin sisällön asiantuntija-arvioitsijana ja varmisti koko projektin ajan, että annettu informaatio on oikeaa ja viestitty selkeästi. NordicEdu taas vastasi käsikirjoituksen, pelillisten elementtien ja grafiikan sopivuudesta kohderyhmälle.

Pelin aikana tutustutaan sekä näytteenannon suostumusprosessiin tavallisen verikokeen yhteydessä että biopankin toimintaan näytteiden keruun, varastoinnin, tutkimuksen ja näytteisiin liittyvien tietojen keruun näkökulmasta. Lopuksi käsitellään ja kumotaan vielä biopankkeihin liittyviä uskomuksia, ennakkoluuloja ja pelkoja. Tarina on pääpiirteittäin lineaarinen, mutta haarautuu pelaajan kiinnostuksen mukaisesti erilaisiin oikopolkuihin ja syvempiin tietopaketteihin.

Bioholvi nostaa esiin monia mielenkiintoisia kysymyksiä niihin myös vastaten. Lisätietoja voi käydä lukemassa Auria biopankin omilta kampanjasivuilta.

Pelin voi käydä lataamassa maksutta Appstoresta, Google Play Storesta ja Windows Phone Storesta.

Katso lisää
töitämme