Työ: Couple Coach
Asiakas: Elnasparraa
Projektin osa-alueet: pelillisyyden suunnittelu ja ideointi, käytettävyyssuunnittelu, graafinen suunnittelu, ohjelmointi (Angular), testaus
Julkaistu: tammikuu 2020

Parisuhde on vähän kuin avotuli. Jos siitä ei pidä huolta, se sammuu. Jos siihen panostaa ja tulta ruokkii, se roihuaa kuumana. CoupleCoach on Elnasparraa -valmennusyritykselle tuottamamme sovellus, joka auttaa pariskuntia pitämään lemmen liekkejä kuumina.
Rami-Roope

Rami-Roope

Ohjelmistokehittäjä

Linda

Linda

Asiakasyhteyshenkilö

Hanna

Hanna

Projektinjohtaja

Juho

Juho

Grafiikka

Olli

Olli

Ohjelmistokehittäjä

Tiina

Tiina

Grafiikka

Laura

Laura

Grafiikka

Elnasparraa on Sanna Puhakan kehittämä palvelukonsepti, joka tarjoaa asiakkailleen valmennuksia paremman elämän eväiksi. Repertuaariin kuuluvat muun muassa parisuhdevalmennukset, uusperheneuvonta sekä omaehtoinen johtamisen sparraus. Kantavana arvona heidän toiminnassaan on rakkauden ja läheisyyden vaaliminen elämässä.

Pääosan Elnasparraa -toiminnasta muodostavat kasvokkain pidettävät valmennussessiot, mutta terapeutti Sanna Puhakalla oli idea laajentaa Elnasparraa -palvelukatrasta mobiilisovelluksella ja antaa asiakkaille apuja myös tapaamisten ulkopuolelle. Näin sai alkunsa CoupleCoach -sovellus. Se aktivoi ja tukee parisuhteen parantamisessa niin Elnasparraa -asiakkaita kuin itsenäisesti parisuhteeseensa panostaviakin. Sovellusidea tarvitsi toteuttajaa ja iloksemme me saimme tämän kunnian.

LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET

Projektin tavoitteena oli toteuttaa älylaitteille yksinkertainen, selkeä ja helppokäyttöinen sovellus, jota pariskunnat käyttäisivät terapiatapaamisten välillä joko yhdessä tai itsenäisesti. Sen tuli istua hyvin arkielämään ja saada käyttäjät pohtimaan omaa ja kumppanin käytöstä, keskustelemaan parisuhteestaan sekä seuraamaan edistystään suhteensa parantamisessa. Sen tuli siis lisätä pariskunnan vuorovaikutusta. Sovellukseen kirjattuja asioita voisi tarvittaessa myös nostaa esille ja käydä lävitse terapiatapaamisissa.

Sovelluksen rakenteen tuli olla sellainen, että kunkin aihepiirin ensimmäiset tehtävät ja sisällöt olisivat helppoja ja aiheeseen perehdyttäviä. Myöhemmät saman aiheen tehtävät syventäisivät aiheen käsittelyä ja  saisivat käyttäjät pohtimaan aihetta eri näkökulmista. Sisällön jaottelun tuli olla looginen ja intuitiivinen.

KUINKA YHTEISTYÖ ETENI

Couple Coach -sovellus rakennettiin tiiviissä yhteistyössä Elnasparraa tiimin kanssa. Projekti alkoi yhteisillä suunnittelutapaamisilla, joiden tarkoitus oli määrittää sovelluksen rakenne ja rajata sopiva ensimmäiseen julkaisuun soveltuva kokonaisuus. Samalla kun sovelluksen rakenne ja muoto alkoivat hahmottua, terapeutti Sanna Puhakka pääsi suunnittelemaan sisältöjä kokonaisuus kerrallaan.

Kun sovelluksen suunnitelma oli luotu, aloitettiin toteutus. Me NordicEdulla vastasimme sovelluksen teknisestä toteutuksesta sekä loimme pohjat sisällöntuottoa varten. Elnasparraa tiimi puolestaan tuotti sisällöt mukaanlukien tehtävät ja podcast-äänitteet.

Kun peruskokonaisuus oli kasassa, alettiin sitä ehostaa rakentamalla vielä käyttöä jouhevoittavia ja innostavia pelillisiä elementtejä. Kun loputkin palaset olivat paikallaan, sovellus hiottiin viimeistelyvaiheessa julkaisukuntoon testiryhmän avulla.

RATKAISU

Couple Coach -sovelluksella pariskunnat voivat parantaa parisuhdetaitojaan kätevästi arkensa lomassa. Sovellukseen kirjaudutaan mobiililaitteella, kumpainenkin omallaan. Sisältöjä voi käydä lävitse yksin, mutta suurimman hyödyn saa, kun pariskunta käyttää sovellusta yhdessä. Pariskunta linkittyy yhteen koodilla. Osa tehtävistä tehdään yksin, osa yhdessä, kaikki kuitenkin pysyy muulta maailmalta salassa. Tarkoitus on pohtia omia näkemyksiä, jakaa oivalluksia, tunnistaa tunteita toisessa ja itsessä sekä visioida tulevaisuutta. Sisältö on jaettu kolmiportaisesti: kolme teema, josta kussakin on kolme sisältöpakettia. Ne taas on jaettu kompakteiksi tehtäväsessioiksi, joissa käyttäjät perehtytvät parisuhdetta käsitteleviin sisältöihin, vastailevat erilaisiin kysymyksiin ja reflektointeihin sekä keskustelevat kumppaninsa kanssa kirjaten keskustelujen pääkohdat sovellukseen. Sannan johdolla luodut sisällöt, tekstit, tehtävät ja podcast-äänitteet, ohjavat ja herättävät ajattelemaan. Teemojen keskeisimmät oivallukset tallentuvat kunkin sisältöpaketin päättävään “aarrekarttan palaseen”.

Sovelluksessa on neljä “välittäjäainemittaria”, jotka konkretisoivat sitä, miten läheiseltä, jännittävältä ja turvalliselta parisuhde tuntuu ja kuinka paljon näihin tärkeisiin välittäjäaineisiin on vaikutettu. Kumppanille voi lähettää sovelluksen kautta lahjoja, kuten yhteisen leffaillan, romanttisen illallisen tai läheisyyttä, jotka parantavat keskinäistä kemiaa, lisäävät hyvää fiilistä ja luovat ehkä myös uusia tapoja suhteeseen. Lahjat tietenkin annetaan sovelluksen ulkopuolella, mutta vastaanottamisen jälkeen lahjan voi kuitata sovelluksessa, jolloin välittajainemittarit täyttyvät. Näin käyttäjät voivat helposti ja hauskasti palkita toisiaan ja nähdä edistymisen, sekä ennakoida minkälaisia lahjoja kannattaa seuraavaksi antaa.

Sovelluksen ulkoasusta tehtiin aikuista kohderyhmää ajatellen hillitty, elegantti ja tyylikäs. Tämän tukemiseksi erityisesti selkeyteen ja ulkoasun “ilmavuuteen” panostettiin.

JULKAISU

Couple Coach -sovellus julkaistiin Google Play– ja AppStore-sovelluskauppoihin tammikuussa 2020.

Sovelluksen voi ladata maksuttomasti. Näin voi tutustua kokonaisuuteen ja käydä lävitse ensimmäisen sisältöpaketin. Muihin sisältöihin voi halutessaan ostaa käyttöoikeudet joko 3 tai 6 kuukauden tilauksella.