Työ: Kumita – pelikokoelma yläkouluikäisille
Asiakas: Väestöliitto
Projektin osa-alueet: pelisuunnittelu, käyttöliittymä, pelin ohjelmointi (Unity 3d), grafiikka, animaatiot, testaus, julkaisu ja projektin hallinta
Julkaistu: elokuussa 2014

Kumita on yläkouluikäisille suunnattu valistuskampanja, jossa pureudutaan kondomeihin ja seksitauteihin liittyviin myytteihin ja kerrotaan kondomeista seksitautien ehkäisymenetelmänä. Kampanja on sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama ja se on Väestöliiton ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yhteistyötä. Kumita-kamppanjan sisältö perustuu Väestöliiton monivuotiseen asiakastyökokemukseen ja nuorten parissa tehtyyn tutkimukseen. NordicEdu toteutti osaksi tätä kampanjaa samannimisen roolipelihenkisen tarinapelin, jota pelataan mobiililaitteilla. Pelin humoristiseen sävyyn kirjoitettu tarina on Väestöliiton lääkärien käsikirjoittama. Kepeä sävy valittiin, sillä huumori helpottaa uusien ja ehkä jännittävienkin asioiden lähestymistä. Peliin lisättiin syksyllä 2015 myös kaksi minipeliä, jotka käsittelevät vielä selkeämmin kondomin eri käyttötilanteita.

NordicEdu suunnitteli ja toteutti Kumita-pelin pelillisiä elementtejä, grafiikat ja ohjelmointipuolen. Pelissä osallistutaan kondomia koskeviin kutkuttaviin keskusteluihin ja neuvotaan muita pelihahmoja tiukoissa tilanteissa. Hyvät tyypit saattavat päästä pelin lopuksi treffeille salaisen ihastuksensa kanssa. Lisäksi peliin on kätketty kymmenen Luottokamaa, joita löytäessä pääsee lukemaan niihin liittyviä treffivinkkejä. Luottokama-käsitteellä halutaan vahvistaa mielikuvaa, jossa kondomi on yksi tärkeistä mukana kannettavista tavaroista kännykkään, avainten ja muun tarpeelliseen ohella; kaikilla kamoilla on oma tärkeä tehtävänsä, joten kondomikin on syytä pitää mukana – aivan kuten mikä tahansa muukin arkinen esine. Jos suhtautuminen kondomiin arkipäiväistyy, on sen hankkiminen ja siitä keskustelu helpompaa.

Osana kampanjaa kaikki Suomen kasiluokkalaiset saivat terveydenhoitajalta Kumita-kondomin syksyjen 2014 ja 2015 aikana. Näissä kampanjakondomeissa oli mukana pelin latauslinkki. Kumita-kampanja on aktiivisesti näkyvillä eri some-kanavissa, joissa nuoret voivat seurata ja osallistua keskusteluun, mutta myös tuottaa omaa materiaalia ja sisältöä.

Peliä voi pelata suomeksi ja ruotsiksi.

Lisätietoa kampanjasta ja latauslinkit Appstoreen, Google Play Storeen ja Windows Phone Storeen löytyvät Väestöliiton omilta kampanjasivuilta.

Katso lisää
töitämme