Työ: Tile Tales

Omaa tuotantoa

Julkaistu: Syyskuu 2015

Tile Tales on täysin omaa tuotantoamme oleva pulmapeli, joka syntyi halusta tuoda mobiilipelimarkkinoille jotain virkistävää ja tuoretta. Tämä tyylikäs matemaattinen pulmapeli tarjoaa monista räikeistä mobiilipeleistä poiketen selkeyttä, vähäeleisyyttä ja rauhallista pohdintaa.
 

Suuri osa mobiilikauppojen pelitarjonnasta on hektistä sekä aikarajoituksin ja mainoksin varusteltua aistitykitystä. Halusimme tarjota tämän kiireisen mobiilipelitarjonnan keskelle rauhallista ja aitoa häiriötöntä pohdintaa tarjoavan pelin. Tästä ajatuksesta sai alkunsa tyylikäs pulmapelimme Tile Tales.

LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITEET

Lähdimme suunniittelemaan matemaattista pulmapeliä niille pelaajille, jotka ovat jo täyttäneet useammankin Sudoku-ruudukon ja etsivät uudenlaisia pelihaasteita. Tavoitteenamme oli luoda ilmapiiriltään rauhallinen ja kiireetön pelikokemus, johon ei kuulu aikarajoja, virheliikkeiden laskemista tai häiritsevien mainosten ja ostokehotusten ilmestymistä ruudulle. Rauhallisuuden tuli heijastella myös graafiseen tyyliin, jonka tuli olla pelkistettyä ja maanläheistä. Vaikka pelin tulikin olla rauhallinen, tuli sen tarjota kunnolla mietittävää pelaajilleen, ja pelin matemaattisten pulmien tuli olla juuri mieltä kutkuttavalla tavalla haastavia.

KUINKA YHTEISTYÖ ETENI

Koska projekti oli täysin omaa tuotantoamme, teimme aivan kaiken alusta alkaen. Kehitimme siis pelimekaniikat, kontrollit, viehättävät animaatiot, kaikki 50 käsin tehtyä pulmallista kenttää ja taideteosmaisen grafiikkatyylin itse.

Pelin testausvaiheessa levitimme sanaa pelistä ja pyysimme ihmisiä testaamaan sitä sekä antamaan arvokasta palautetta pelin parantamiseksi. Näiden palautteiden pohjalta peli lopulta viimeisteltiin julkaistavaksi. Tämän jälkeen hoidimme vielä pelin markkinoinnin ja julkaisun.

RATKAISU

Tekemämme Tile Tales on numeroilla leikittelevä mobiilipeli, jossa innovatiivinen pelitapa kohtaa numeroiden yhdistelyn ainutlaatuisella tavalla. Pelaajan on tarkoitus liikkua erilaisten ruutumuodostelmien läpi alhaalta ylös asti saadakseen aikaan polun, josta saa kaikkein suurimmat pisteet. Näissä ruutumuodostelmissa pelaaja kohtaa erilaisia matemaattisia määritteitä ja esteitä, jotka edustavat Tile Tales -pelin omaperäistä ja mielenkiintoista haastetta.

Pelaaminen on kontrolleiltaan yksinkertaista – vaikein osuus on parhaan reitin hoksaaminen joko laskemalla tai päättelemällä matemaattisia sääntöjä noudattaen. Ruudukon läpi voi liikkua joko piirtämällä reittejä sormella, tai näpyttelemällä ruutuja siinä järjestyksessä, jossa ne haluaa kerätä.


Pelin visuaalisuuteen panostettiin suuresti. Teemaksi pelin grafiikoille valikoitui luonto ja toteutukseksi mosaiikkimainen hillityjä ja luonnon inspiroimia värejä käyttävä vektorigrafiikka. Myös pelin äänisuunnittelusta tehtiin vähäeleinen sekä keskittymistä ja rauhoittumista tukeva.

Tile Tales tehtiin kertaostoksena maksettavaksi iOS-peliksi, jotta pelin rauhallista ilmapiiriä ja tehtäviin keskittymistä ei rikkoisi ilmaispeleille tyypilliset mainokset ja ostokehotukset. Peli on saatavilla Applen Appstoresta jopa kymmenellä eri kielellä. Lisää tietoja, kuvia ja traileri pelistä on sen virallisella sivustolla. .